top of page

PAARDRIJLESSEN

Al onze instructeurs zijn actief in de paardensport en beschikken over de capaciteit die je voor het lesgeven nodig hebt.

 

Wij verzorgen zowel voor beginners als voor de gevorderde ruiters lessen. In groepsverband en privéles. Een paard of pony poetsen en opzadelen hoort daarbij. Een les duurt een uur, maar met poetsen en op- of afzadelen

komt er al snel een half uur bij. Onze instructeurs brengen een ieder de fijne kneepjes bij.

Omgangslessen

OMGANGSLESSEN

Voor een goede start

Wil je spelenderwijs leren hoe je met een pony om moet gaan? De Meiwerf biedt daarvoor omgangslessen aan voor beginners.

De lessen zijn bedoeld voor kinderen die gek zijn op pony’s maar nog niet geschikt of te jong zijn voor de ”reguliere” lessen, of voor kinderen die graag nog wat meer willen leren over de omgang met paarden en meer vertrouwd willen raken. Tijdens de lessen wordt veel aandacht geschonken aan het omgaan met de pony en de dagelijkse verzorging. De lessen zijn heel geschikt als voorbereiding op de ”reguliere” manege lessen of naast de beginnerslessen.

De kinderen gaan onder begeleiding aan de slag met de pony leren borstelen, hoevenkrabben, opzadelen en nog veel meer. Daarna kom je meestal eerst een paar keer op afspraak alleen rijden (privélessen).

De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 4 kinderen. Je kunt je opgeven per keer dus je bent niet verplicht om wekelijks les te nemen. De lessen duren 1 uur en kosten €12,50 per persoon.​

BEGINNERSLESSEN

Vanaf 6 jaar

Al vanaf zes jaar kun je deelnemen aan onze lessen. We leren de kinderen spelenderwijs het rijden onder de knie te krijgen

Om de (jonge) kinderen te laten wennen en voor te bereiden op het ‘echte’ paardrijden hebben we speciale omgangslessen (zie hierboven). Deze dienen eerst gevolgd te worden voordat een kind start met de beginnerslessen.

Samen met ouder en kind overleggen we of hij/zij klaar is voor de beginnersles. Heb je als beginnende ruiter nog niet alle benodigdheden? De eerste keren is een paar regenlaarzen en een strakke broek voldoende. Tijdens de eerste lessen kun je een cap van ons lenen.

 

Er vinden geen lessen plaats op feestdagen (pasen, koningsdag, hemelvaartsdag en pinksteren) en tijdens schoolvakanties (herfst-, kerst-, voorjaars-, mei- en de zomervakantie). Tijdens de vakanties organiseren we wel vaak wedstrijden, dagkampen en in de zomervakantie ponykampen.

Omdat we alleen beschikken over een buitenrijbaan kan het gebeuren dat de les niet doorgaat ivm slechte weersomstandigheden. Iedereen wordt dan op de hoogte gebracht via de groepsapp. De les wordt dan uiteraard niet in rekening gebracht. Mocht je een keer niet kunnen lessen meld dit dan minimaal 24u vantevoren dan mag je de les binnen 2 weken inhalen.

GEVORDERDE LESSEN

Afhankelijk van de rijervaring

Heb je voldoende rijervaring? Dan kan je deelnemen aan de (half)gevorderde lessen.

We wisselen om de week dressuur en springen af. Ook gaan we regelmatig buitenrijden in de bossen.

 

* Lessen duren 1 uur

* Zadel zelf je paard/pony op en af

* Maximaal 8 combinaties per les

Er vinden geen lessen plaats op feestdagen en tijdens schoolvakanties. Tijdens de vakanties organiseren we wel vaak wedstrijden, dagkampen en in de zomervakantie ponykampen.

Omdat we alleen beschikken over een buitenrijbaan kan het gebeuren dat de les niet doorgaat ivm slechte weersomstandigheden. Iedereen wordt dan op de hoogte gebracht via de groepsapp. De les wordt dan uiteraard niet in rekening gebracht. Mocht je een keer niet kunnen lessen meld dit dan minimaal 24u vantevoren dan mag je de les binnen 2 weken inhalen.

Gevorderde lessen
Beginnerslessen
Tarieven

TARIEVEN

prijslijst 2024 juiste.jpg

Manegeplan app

Ben je klant bij ons dan is het mogelijk om zelf je lessen in te plannen via de app manegeplan. Klik op onderstaande link voor de QR-code.

Link QR-code manegeplan

bottom of page